Pagina's

24 april 2013

Zomer = Ijsjes!

Voel je de zomer al.... Wij wel en dan kan er ons niets weerhouden van een lekker ijsje. En de allerlekkerste, die maak je uiteraard zelf… (alhoewel dat de ijsjes van Het Waterhof in Gaasbeek ook wel héérlijk zijn)

Met ijsvormpjes, verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, is ijs maken een koud kunstje. Geen overdreven suikergehalte, geen vet, met een ijsvormpje kies je zelf wat er in je ijsje gaat. Vul ze met gepureerd fruit, limonade of yoghurt, schuif ze in de vriezer en hup, je hebt lekkere én gezonde ijsjes.

 
 
Inspiratie?
Pureer 300 gram frambozen met 2 à 3 eetlepels Griekse yoghurt, 1 à 2 eetlepels frambozenlimonadesiroop en eventueel wat poedersuiker. Giet het mengsel in de vormpjes en voeg eventueel nog een paar hele frambozen toe.
Smakelijk!
 
 
 
 
Maar mijn persoonlijke favoriet blijft toch het reeds het raket-ijsje van Iglo. Al 50 jaar oud en nog altijd even lekker! (en slecht 40 caloriën *voorwieditinteresseert*)
 
 
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten